De beste winterslaapzakken

Het is hartje winter en in de nacht daalt de temperatuur naar het nulpunt. Het laatste wat je wilt is een baby die wakker ligt van de kou. Een goede winterslaapzak houdt je baby lekker warm. Maar wat zijn de beste slaapzakken voor de winter?

Baby algmeen

Niet schrikken. Er zijn heel veel slaapzakken te koop. Voor elk kindje wat wils! Gelukkig moeten slaapzakken in Nederland aan allerlei richtlijnen voldoen en als je zelf oplet of de zak goed past kan het bijna niet fout gaan.

Een goede winterslaapzak houdt je baby lekker warm, maar je wilt natuurlijk ook dat je baby er schattig uit ziet. Daarom zetten we de vijf beste en mooiste winterslaapzakken voor je op een rijtje. Zodat je baby zo in Zzzzz… is.

Let op de TOG-waarde!

Let bij de koop van een slaapzak altijd op de TOG-waarde. TOG staat voor Thermal Overall Grade. Hoe hoger de waarde, hoe warmer de slaapzak. Let op dat een romper en pyjamaatje ook bijdragen aan hoe warm of koud je baby het heeft. Een ideale kamertemperatuur om slapen is rond de 18 graden. Een slaapzak met TOG-waarde tussen de 1,5 en 2,5 is hiervoor voldoende. Bij 1,5 trek je een warmere pyjama aan en bij 2,5 volstaat vaak alleen een rompertje. Maar elk kind is anders, dus check vooral hoe jouw kind de temperatuur ervaart.

De 4 seizoenen slaapzak mét afritsbare mouwen

De vierseizoenen slaapzakken van Jollein zijn ontzettend populair bij ouders, het is al jarenlang een van de best verkochte slaapzakken. Met een reden! Ze zijn ontzettend comfortabel en heel mooi om te zien. Deze vier seizoenen slaapzak is geschikt voor alle temperaturen. Door de binnen- en buitenzak is deze slaapzak het hele jaar door te dragen. Daarmee is het niet alleen de beste winterslaapzak, maar ook voor de andere seizoenen. Extra pluspunt: de mouwen zijn afritsbaar.

Snoozebaby uhh..bag

Na de bekende labeldoekjes, zijn er nu ook slaapzakken. In mooie trendy kleurtjes, zachte stoffen en van biologisch katoen. Van alle slaapzakken die wij in handen hadden, voelde deze winterslaapzak toch wel het meest aaibaar. Pluspunt: de rits loopt schuin weg en onderlangs, waardoor je heel eenvoudig een luier kunt verschonen zonder de slaapzak uit te trekken.

Puckabag

Na de inbakerzakken zijn er nu ook de slaapzakken. Een model dat het hele jaar door te gebruiken is en in te korten qua lengte, waardoor je kindje hem kan dragen van circa 7 maanden tot 2,5 jaar. Duurder als eerste aanschaf, maar meer dan deze meegroeislaapzak heb je dan ook niet nodig.

Ergopouch

Te gebruiken met én zonder beentjes, dus van slaappak naar slaapzak. En dat is ideaal voor in de auto of maxi-cosi. Deze slaapzakken zijn gemaakt van 100% natuurlijke materialen en verkrijgbaar in verschillende TOG-waardes. Een waarde van 2.5 is in Nederland ideaal. Maar ben je veel buiten en op pad met je kindje: ze zijn er ook in de waarde 3.5!

Twijfel je welke slaapzak je je baby moet aantrekken? Een zomer- of winterslaapzak? Wij geven advies en leggen daarbij ook alles uit over de TOG-waardes.