Een zomer- of winterslaapzak voor mijn baby?

Baby algmeen

Ook ik worstel er elke avond mee: welke slaapzak trek ik zoonlief aan? Die voor de zomer? Of toch de winterslaapzak?  Over de schommelstoel in zijn slaapkamer hangen ze allebei, maar met schommelende temperaturen in deze periode sta ik elke avond weer te twijfelen. Wat trek ik aan?

Het officiële advies is dat de winterslaapzak aangaat bij temperaturen onder de 19 graden en de zomerslaapzak bij temperaturen boven de 19 graden. Maar ja… Daar is vaak in de lente, maar ook bijvoorbeeld in september, geen peil op te trekken. Met een slaapkamer op het zuiden kan het overdag behoorlijk warm worden in zijn kamertje en dat is om 7 uur ’s avonds nog wel te merken. Maar ’s nachts koelt het behoorlijk af. Wat te doen?

“In de praktijk blijkt het vaak toch warmer of kouder in de slaapkamer te zijn dan ik dacht.”

Daarom heb ik een thermometer in zijn kamer gelegd, ver van het raam vandaan, in de buurt van zijn bedje. Dat is een goed startpunt, want in de praktijk blijkt het vaak toch warmer of kouder in zijn kamer te zijn dan ik dacht. Daarnaast speel ik een beetje met zijn kleding. Een winterslaapzak met alleen een romper. Of een dikke pyjama onder zijn zomerslaapzak. Want het laatste wat je natuurlijk wilt is een oververhitte baby (gevaarlijk!) of een kindje die ’s nachts wakker wordt van de kou.

Als laatste bonustip: check je kindje voor je zelf naar bed gaat. Voel in zijn nekje of je kindje klam en bezweet is, dat is een teken dat je hem te warm hebt aangekleed.

En wil je weten wat nu goede slaapzakken zijn? We hebben de beste voor de winter en de beste voor de zomer op een rij gezet:

De beste winterslaapzakken – Slaap Baby Slaap

De leukste slaapzakken voor deze lente en zomer – Slaap Baby Slaap