Slaaptrainers

Slaaptrainers heten ze. Wat een rotwoord eigenlijk. Toch schijnt het ’t leven van jonge ouders makkelijker te maken. Het is namelijk een wekker die er voor zorgt dat je peuter niet meer uit bed komt.

Baby algmeen

Hier ben ik al zo lang naar op zoek: een manier om er voor te zorgen dat ons zoontje van 3 jaar niet ’s nachts of ’s ochtends te vroeg uit zijn bed komt. Meneer vindt het namelijk een prima tijdstip om om half 6 ’s ochtends zijn dag te laten beginnen. Of om 5 uur. Of om 4 uur…

Een goedkope manier om je peuter of kleuter te leren dat ze voor een bepaalde tijd niet uit hun bed mogen komen is een tijdschakelaar op de lamp te zetten. Pas als de lamp aangaat mag je kleine van zijn kamer.

Een andere manier is het aanschaffen van zo’n slaaptrainer. Het woord doet geen recht aan wat het is: een wekker die aangeeft of het dag of nacht is. Je hebt ze met dieren en in verschillende kleurtjes, allemaal werken ze even goed.

Wij hebben zoonlief er een laten uitkiezen, het is het groene aapje geworden. Nu maar hopen dat hij naar het aapje luistert…

Babyzoo groen

Update op 1 juni: het aapje is een succes! Zoonlief komt ’s nachts nauwelijks meer uit bed. En als dat wel gebeurt ligt hij er zo weer in omdat het aapje nog niet wakker is.

En de ochtenden? Opstaan om half 6 (of nog eerder) is verleden tijd. Door de groene aap blijft onze schat tot half 7 op zijn kamer. En dat vindt hij nog leuk ook, want aap is zijn vriend (zegt hij).

Het groene aapje is niet meer te koop, maar er zijn genoeg andere slaaptrainers verkrijgbaar die óók werken.

Ook interessant:

De mooiste nachtlampjes van dit moment.