Slaapproblemen door verhuizen

Zo…. de verhuizing zit er op. Dat was best even spannend, met 2 peuters. Hoe gaan ze slapen in het nieuwe huis, wil de nieuwe kamer een beetje wennen?

Baby algmeen

Vermoeid door het verbouwen en verhuizen zaten we niet te springen op nachtelijke onderbrekingen van onze 2 en 3 jarige peuters. Gelukkig heeft elk nadeel een voordeel: doordat de verbouwing een half jaar duurde zijn de kinderen al vaak in het nieuwe huis geweest en drong door wat er ging gebeuren. Samen hebben we ook wat nieuwe spulletjes voor de kamers gekocht, om ze er bij te betrekken.

Tijdens de verhuizing hebben ze bij opa en oma gelogeerd, waar ze voldaan maar dood- en doodmoe vandaan kwamen. En dus sliepen ze die eerste nacht in hun nieuwe kamertjes als een roosje. Ook daarna bleef het slapen goed gaan, zolang het lichtje op de gang maar aan is en de deur op een kier. Prima!

Maar inmiddels staan we voor nieuwe uitdagingen… Waar we eerst midden in de stad woonden, staat ons huis nu in een bosrijke omgeving. En dat betekent dat we weer het suizen van de wind horen, het tikken van de regen en het ruizen van de bomen. Met het stormachtige weer van de afgelopen week, kraakt en piept het in huis dat het een lieve lust is. En dat zorgt weer voor bange kindjes, het is ook wennen zo’n nieuw huis. Er wordt dus ‘s nachts volop geknuffeld en getroost (en ja, ook bij ons in bed geslapen door de peuters) en overdag gaan we vaak luisteren naar de nieuwe geluiden. Dan komt het vanzelf goed.

Zo zie je maar, hoeveel je ook van een onderwerp weet: garantie op rustige nachten heb je nooit. En dat is ook helemaal niet erg.