De beste nachtlampjes

Op zoek naar een nachtlampje voor je baby? Dit zijn de beste.

Wie op zoek is naar een nachtlampje voor de slaapkamer van de baby, peuter of kleuter kan kiezen uit een enorm aanbod. Om het kiezen makkelijker te maken hebben we niet alleen de vier beste maar tevens ook de mooiste op een rij gezet.

Baby algmeen

Een babykamer en licht. Dat is nogal een ding. Als je midden in de nacht een luier moet verschonen is fel licht wel het laatste waar jij en je baby op zitten te wachten. Een nachtlampje met zacht gedimd licht is dan een uitkomst.

Sinds we hier in huis een spokende kleuter met nachtmerries hebben, is het nachtlampje bij haar bed ook een uitkomst. Met zacht licht is de donkere kamer midden in de nacht minder eng en kan ze toch goed slapen.

Zacht licht

Daar komen we meteen bij het eerste belangrijke punt: een nachtlampje moet zacht licht afgeven. Met te veel of te fel licht zal je baby juist slechter gaan slapen omdat hij door het licht wakker blijft. Nog een paar belangrijk punten: een nachtlampje moet veilig zijn en gemakkelijk te bedienen.

Maar wat zijn nu de beste nachtlampjes?

Er zijn enorm veel nachtlampjes te koop, variërend van een paar euro tot bijna 200 euro. De prijs zegt niet altijd iets over de kwaliteit. Daarom de beste nachtlampjes op een rij.

Kadoing

Een nachtlampje vermomd als vosje, eenhoorn, uil of beer. Overdag kun je er mee spelen en in de nacht geeft het diertje licht. Deze lamp heeft een afstandsbediening, waarmee je uit verschillende kleuren kunt kiezen, de felheid van het licht bepalen en een timer kunt zetten. Zo kun je het nachtlampje helemaal naar eigen behoefte gebruiken.

Pabobo Supernomade

Tja, ik kan niet anders zeggen: Pabobo maakt niet alleen ontzettend goede, maar ook vreselijk mooie (nacht)lampjes. Deze “supernomade” verdient de naam niet voor niks. De opgeladen batterij houdt het maar liefst 200 uur vol en de lamp wordt in die tijd niet heet!

De lamp kan dus overal mee naar toe in de hand. ’s Nachts als de kleuter bijvoorbeeld zelf naar de wc gaat. Maar deze nachtlamp is ook ideaal voor op vakantie of tijdens een logeerpartijtje.

Nachtlampje KidsCastle

Dit nachtlampje in de vorm van een uiltje, pinguïn of zelfs dinosaurus is prachtig om te zien. Het licht is zacht in acht verschillende kleuren en door het gebruik van siliconen voelt ook het lampje zelf zacht aan. Enig minpuntje: de batterij gaat maar twee nachten mee.

Beaba nachtlampje

Dit lampje is inmiddels wel een bekende verschijning en een favoriet van veel ouders. Het lampje is geschikt voor alle leeftijden. Voor baby’s die het donker nog wat te eng vinden, tot peuters die graag een lampje ’s nachts mee willen nemen naar de wc, tot kleuters die het als zaklantaarn kunnen gebruiken. Het lampje wordt niet heet, ook niet als het lang brandt, kan staan en opgehangen worden.

 

Benieuwd of je kindje voldoende slaapt? We hebben de cijfers voor je op een rij gezet: hoeveel slaap heeft mijn baby nodig?