Over ons

 

Het moederschap (én niet te vergeten vaderschap) is overweldigend en overrompelend. Om daar intens van te kunnen genieten, is een goede nachtrust heel belangrijk. De eerste maanden met je nieuwe baby kom je echter aan weinig slaap toe en ook de tijd daarna is een nacht doorslapen niet vanzelfsprekend. Daar kan je behoorlijk onzeker van worden.

Slaapbabyslaap is dé online slaapgids. Met de informatie op de site willen we oververmoeide ouders en hun wakkere kinderen op weg helpen, zodat ze weer lekker kunnen slapen. Slaapbabyslaap.nl is opgericht door Marieke, mama van twee dochters en een zoon.

Over Marieke

Slaapbabyslaap is geboren uit een gebrek aan informatie. Als moeder van een zoontje die maar niet wilde slapen struinde Marieke het internet af op zoek naar informatie over slaapgedrag en slaapproblemen bij baby’s. Buiten wat algemene praatjes, was er weinig beschikbaar. Marieke praatte daarom mee op forums en las buitenlandse boeken en internetsites. Ze leerde steeds meer, met als uiteindelijk resultaat: een slapend kind!

Om ook andere ouders op weg te helpen naar een heerlijk slapende baby, peuter of kleuter heeft Marieke deze website opgericht.

Over de slaapproblemen met haar zoontje schreef Marieke onder andere een artikel op de site Mamaliefde.