Verhaaltjes voor het slapen gaan

Baby algmeen

Op zoek naar een verhaaltje voor het slapen gaan? Een goed boek is niet alleen leuk voor je kind, maar ook voor jou! Met het voorlezen van een verhaal maak je op een ontspannen manier een einde aan de dag.

De drie mooiste boeken voor het slapen gaan

Welterusten, Kleine Beer (Martin Wadell)

Favoriet van veel kinderen (klein én wat groter), omdat ze zichzelf herkennen in Kleine Beer. En het mooie van dit boek (en eigenlijk alle boeken uit de serie van Kleine Beer) is dat er geen enge of spannende dingen in voor komen.

In dit boek is Kleine Beer bang voor het donker. Grote Beer doet er alles aan om te helpen en op het einde lukt dat ook. Geschikt voor kinderen vanaf 2,5 jaar.

Raad eens hoeveel ik van je hou? (Sam McBratney)

De absolute favoriet! Ook populair bij veel verliefde stelletjes. Hazeltje en Grote Haas houden namelijk vreselijk veel van elkaar. Maar hoeveel, dat is best moeilijk om te vertellen.

Het prentenboek is heel warm en lief (en daarom ook heel erg in trek bij verliefde stelletjes) en geeft je kind een veilig gevoel. Volgens de uitgever geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Maar zelf heb ik dit boek met veel plezier vanaf de geboorte voorgelezen.

Wiegedichtjes (Liesbeth Groenhuijsen)

Leuk voor peuters, maar wat ons betreft één van de beste boekjes om voor te lezen aan baby’s. Deze kleine rijmpjes kun je al voorlezen vanaf de geboorte! De gedichtjes gaan ook nog eens over naar bed gaan, slapen, het einde van de dag, de nacht en de bescherming van papa en mama. Ideaal dus als boekje voor het slapen

Ook leuk om te lezen

Ook interessant om te lezen: Hoe doe je een baby in bad.