Zomer of winterslaapzak?

Baby algmeen

Een peuter of kleuter die niet wil slapen? Die steeds uit bed komt? Of bedenkt dat 5 uur een prima tijdstip is om op te staan? Goed nieuws: de meeste slaapproblemen bij peuters zijn op te lossen met positieve aandacht.

Slaapzakjes voor baby’s en peuters zijn er in zomer en winter uitvoering. Bij de winterslaapzakjes heb je ze zelfs met korte en met lange mouwen. Maar wanneer kies je nu voor welke slaapzak?

Het is niet altijd duidelijk wanneer je nu een zomer- of de winter slaapzak aantrekt. Globaal kun je het volgende stellen:

  • Bij een kamertemperatuur vanaf 19 graden gebruik je een zomerslaapzak.
  • Bij een kamertemperatuur onder de 19 graden gebruik je een winterslaapzak.

Het kan daarom handig zijn om een kamer thermometer neer te leggen of op te hangen. Loopt de temperatuur in de zomer behoorlijk op, trek dan alleen een rompertje onder de slaapzak aan.

Gaan de temperaturen in de winter richting het vriespunt, trek dan een dikke pyjama aan en romper met lange mouwen. In dat geval kun je ook het beste de mouwen aan de slaapzak ritsen.

Bij twijfel

De keuze voor een dunne of dikke slaapzak is vooral in de lente en de herfst lastig, met temperaturen die kunnen schommelen.
Hou er bij twijfel rekening mee of het ‘s nachts al flink afkoelt, of de kamer op de volle zon staat etc. Juist in deze periodes kun je best wat afwisselen. Onder een zomerslaapzak kun je een dikke pyjama aantrekken, in een winterslaapzak alleen een romper. Controleer ‘s avonds voordat je zelf naar bed gaat of je baby het niet te warm of te koud heeft. Dat doe je door in het nekje te voelen of hij klam is of niet.

Waar koop je goede slaapzakken

Bij Prenatal vind je een ruime keus aan slaapzakken die aan alle eisen voldoen. Ze zijn, in verhouding tot andere merken, ook goedkoop.

Tip: Wil je weten waar een goede en veilige slaapzak aan moet voldoen? Dat lees je hier.