Slapen

Hoeveel slaap heeft mijn baby nodig?

Het is een vraag die alle ouders zichzelf regelmatig stellen: hoeveel slaap heeft mijn baby nodig? En slaapt mijn kind niet te veel? Of te weinig?

 

Wanneer slapen baby ’s nachts door?

Het is de meeste gestelde vraag aan jonge ouders: slaapt je baby al door? Het is ook de meest irritante vraag die er is, want als ouder kun je er zeker de eerste maanden weinig aan doen of je baby doorslaapt of niet. Wel kun je je baby op weg helpen.

 
Slaapt mijn baby te weinig?

Slaapt mijn baby te weinig?

Elke baby en elk kind is anders. Dat geldt ook voor hoeveel ze slapen: sommigen slapen bijna de hele dag, anderen zijn van jongs af aan de hele dag op. Maar hoe weet je of je kind te weinig slaapt?

 

Waarom slaap belangrijk is

Dat slaap belangrijk is, weten we. Maar hoe belangrijk, daar staan we niet altijd bij stil. Daarom de feiten.

 

Waarom wordt mijn baby ‘s nachts wakker?

Elke ouder heeft te maken met gebroken nachten. En al gaat je baby razendsnel ’s nachts doorslapen, er zullen altijd periodes zijn dat je ’s nachts naast je bed staat.

 

Samen slapen, co-sleeping.

Samen slapen, ook wel co-sleeping genoemd, is in Nederland niet gebruikelijk. Sterker nog, vaak wordt het je sterk afgeraden. Ten onrechte. Als jij en je baby het prettig vinden, kun je het gewoon doen. Wel is het belangrijk om je een aantal zaken goed te realiseren voor je samen met je baby in één bed kruipt.

 


Volg ons op...


By PLAVEB
  • Facebook: slaapbabyslaap
  • Twitter: slaapbabyslaap

Advertenties

Prenatal 120x600

Ads door Google
Ads door Google
© kreativatie 2011